New Producers Academy

Our

Story

Waarom NPA?

De New Producers Academy is in 2021 opgericht door filmmaker en producer Claudio Montesano Casillas, filmmaker Loretta van der Horst en Impact Manager Yassin Karmoudi als antwoord op het gebrek aan diversiteit binnen een cruciaal gebied in de filmindustrie: filmproducers.   

Yassin en Claudio ontmoetten elkaar voor het eerst in 2018 tijdens Good Pitch in Amsterdam. Ze bleven contact houden vanuit hun gedeelde passie van het vertellen van verhalen en representatie in film. Als kind van Marokkaanse ouders zag Yassin gelijknamige personages vaak eendimensionaal afgeschilderd worden. Ze waren drugsdealer, crimineel of gewoon compleet vervangbaar in verhalen. In zijn werk is het daarom Yassin’s missie om dit soort stereotyperingen te doorbreken. 

In 2019 ontmoetten Claudio en Loretta elkaar via het Amerikaanse grassroots netwerk van documentairemakers Brown Girls Docs Maffia (BGDM). Ze besloten vervolgens om samen met Yassin een soortgelijk grassroots initiatief in Nederland te op te zetten.  

MEET OUR TEAM

Yassin Karmoudi
Head of Communication

Claudio Montesano Casillas
Head of Partnerships

Loretta van der Horst
Head of Operations

Yassin Karmoudi

Al op jonge leeftijd ontwikkelt Yassin een onvoorwaardelijke liefde voor het vertellen van verhalen. Dit inspireerde hem om hier zijn werk van te maken. Als storyteller en impactmanager werkte Yassin aan verschillende projecten, van internationale animatieseries tot prijswinnende interactieve documentaires. Ook hielp hij verschillende organisaties, zowel nationaal als internationaal, om zich breder te profileren. Naast zijn werkzaamheden bij de NPA is hij sinds oktober 2021 ook secretaris Talent van het NPO-fonds.

Loretta van der Horst

Loretta is een documentairemaker met een achtergrond in psychologie, journalistiek en politieke wetenschappen. Ze heeft een M.A. in conflictstudies en mensenrechten (Universiteit Utrecht) en een M.A. in ‘News and Documentary Journalism’’ (NYU). Haar eerste lange documentaire Behind the Blood ging in première op IDFA 2019 en won in 2020 ‘Best international Documentary’ op het HUMAN international Documentary Film Festival Oslo.

Claudio Montesano Casillas

Claudio is een Mexicaans-Italiaanse producer en filmmaker met veel ervaring in het vastleggen van hedendaagse, sociale problemen. In 2021 maakte hij deel uit van het IDFA young producers-programma. Inhoudelijk houdt Claudio zich bezig met het milieu, inkomensongelijkheid en sociale rechtvaardigheid. Hij behaalde een master aan de University of the Arts London (UAL) en zijn werk werd gepubliceerd in toonaangevende kranten, tijdschriften, websites/blogs en filmfestivals.

Stichting Otredad

NEW PRODUCERS ACADEMY is een project van stichting Otredad  – een non-profit organisatie die non-fictie en fictie producenten van kleur in Nederland ondersteunt. 

STEUN DE NIEUWE BEWEGING

Help ons mee te bouwen aan een inclusieve industrie

Door te doneren aan New Producers Academy maak je deel uit van het verbeteren van onze industrie.
supporters

Become a Producer

There is a one-time application fee of €15 (incl. BTW)

Before applying for the New Producers Academy Fellowship 2023, please read the requirements and review our Privacy Policy and FAQs. If you still have questions regarding the entry process, please feel free to reach out: hello[@]newproducersacademy.nl

Become a part of the New Producers Academy

Bedrag

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.