New Producers Academy

HET

TEAM

DE OPRICHTERS

De New Producers Academy is in 2021 opgericht door filmmaker en producer Claudio Montesano Casillas, filmmaker Loretta van der Horst en Impact Manager Yassin Karmoudi als antwoord op het gebrek aan diversiteit binnen een cruciaal gebied in de filmindustrie: filmproducers.   

Yassin en Claudio ontmoetten elkaar voor het eerst in 2018 tijdens Good Pitch in Amsterdam. Ze bleven contact houden vanuit hun gedeelde passie van het vertellen van verhalen en representatie in film. Als kind van Marokkaanse ouders zag Yassin gelijknamige personages vaak eendimensionaal afgeschilderd worden. Ze waren drugsdealer, crimineel of gewoon compleet vervangbaar in verhalen. In zijn werk is het daarom Yassin’s missie om dit soort stereotyperingen te doorbreken. 

In 2019 ontmoetten Claudio en Loretta elkaar via het Amerikaanse grassroots netwerk van documentairemakers Brown Girls Docs Maffia (BGDM). Ze besloten vervolgens om samen met Yassin een soortgelijk grassroots initiatief in Nederland te op te zetten.  

Yassin Karmoudi

- Head of Partnerships

Naast medeoprichter en hoofd communicatie bij de NPA is Yassin ook Talent Secretaris bij het NPO-fonds, waardoor hij een uniek overzicht heeft van talent in Nederland. Bij de NPO speelt Yassin een belangrijke rol in het binnenhalen van meer divers talent in de filmindustrie. Het netwerk dat hij heeft bij zowel de NPO als de NPA is wederzijds voordelig en heeft de potentie voor een exponentiële impact ten gunste van veelbelovend nieuw talent.

Loretta van der Horst

- Head of Studies

Loretta is head of studies bij de NPA en stuurt het inhoudelijke programma aan dat de fellows volgen. Ze gebruikt haar uitgebreide internationale netwerk van producenten en talent ten voordele van het programma en de fellows. Vanuit haar eigen ervaringen als filmmaker werkt Loretta actief samen met de fellows tijdens het programma om na te denken over en te bouwen aan hun creatieve ontwikkeling en de samenwerking tussen regisseurs en producenten. Loretta is zelf filmmaker en richt zich op karaktergedreven verhalen, waarbij ze vaak aandacht besteedt aan dringende mensenrechtenkwesties en conflicten wereldwijd. Haar eerdere werk is gebaseerd op haar academische achtergrond in conflictstudies en heeft zich geconcentreerd op verhalen in Latijns-Amerika, waaronder haar geboorteland Honduras, waar haar debuutdocumentaire Behind the Blood zich afspeelde; een film die Beste Internationale Film won op het HUMAN filmfestival in Oslo in 2020. Loretta’s tweede lange documentaire The Border Crossed Us, over politieagenten aan de grens tussen de VS en Mexico, ging in première op IDFA 2023 en werd genomineerd voor Beste Nederlandse Documentaire.

Claudio Montesano Casillas

- Head of Productions

Claudio beheert de zakelijke aspecten van de academie en dient als productiehoofd van de NPA, waarbij hij studenten assisteert tijdens de productiefase van hun films. Buiten de NPA speelt hij tegelijkertijd een actieve rol in het produceren en regisseren van films met een meer diverse crew en regisseurs. In zijn hoedanigheid als producent heeft Claudio samengewerkt met prominente programma’s uit de industrie, zoals ACE producers, Eurodoc, EAVE en IDFA emerging Producers. Hij selecteert zorgvuldig verhalen die ondervertegenwoordigde gemeenschappen belichten, zodat ze de aandacht krijgen die ze anders misschien niet zouden krijgen. Als onafhankelijk producent werkt hij samen met Halal en Scenery in Amsterdam. Als filmmaker won Claudio onlangs de Holland Film Meeting award op het Nederlands Film Festival voor zijn persoonlijke vertelling over Bangladesh.

Kanea Blokland

- Project Coördinator

Kanea Indigo is schrijver, regisseur en acteur van Tanzaniaanse en Nederlandse afkomst. Ze begonnen hun acteerreis op twaalfjarige leeftijd en hebben als acteur zowel op het toneel als in de film gewerkt in Europa en de Verenigde Staten. Momenteel werken ze steeds meer achter de camera als setdresser, art director en regisseur.

Als filmmaker streven ze ernaar om films te maken die de schoonheid en zachtheid laten zien die aanwezig is in translevens, in plaats van zich te richten op de pijn en strijd die zo vaak in beeld wordt gebracht.

In hun poëzie schrijft Kanea Indigo over intieme innerlijke gesprekken die mensen met zichzelf hebben als niemand kijkt. In hun filmwerk is Kanea nieuwsgierig naar de nuances die leven binnen een individu en streeft ernaar om deze nuances van mensen in de LGBTQIA+ gemeenschap te laten zien door middel van sterke, goed afgeronde driedimensionale fictieve personages.

Elliot Zepada Kim

- Marketing Assistent

Als pas afgestudeerde van de bacheloropleiding International Communication and Media aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, wil Elliot hun Latijns-Amerikaanse en Aziatische wortels verbinden via audiovisuele bladen en Europese vestigingen. NPA is een fundamentele springplank in deze reis, waar hij assisteert bij de externe communicatie van het team.

Na de première van hun documentaire ‘Lota Beyond the Coal’ tijdens de Nationale Erfgoeddag van Chili in 2020, is Elliot nu bezig met het maken van een documentaire die ingaat op de diasporische identiteiten van Chilenen die 50 jaar geleden hun toevlucht zochten in Nederland na de militaire coup van 1973.

Yassin Ali

- Marketing Assistent

Yassin, geboren aan Soedanese ouders in Nederland, groeide op in een rijke mengeling van twee verschillende culturen. Zijn opvoeding bracht hem een diep respect voor diversiteit bij en een grote interesse in het delen van culturele verhalen. Na zijn studie media en communicatie vond Ali zijn roeping in videografie en het vertellen van verhalen. Zijn ervaringen als Soedanees-Nederlands individu hebben een diepe invloed op zijn kijk op de wereld.

Momenteel is hij in pre-productie voor zijn documentairedebuut als regisseur met zijn film “Drums of Liberation”, een film die de genuanceerde en integrale rol onderzoekt van protestmuziek tijdens momenten van Soedanese burgerlijke onrust.

Stichting Otredad

NEW PRODUCERS ACADEMY is een project van stichting Otredad  – een non-profit organisatie die non-fictie en fictie producenten van kleur in Nederland ondersteunt. 

STEUN DE NIEUWE BEWEGING

Help ons mee te bouwen aan een inclusieve industrie

Door te doneren aan New Producers Academy maak je deel uit van het verbeteren van onze industrie.
supporters

Become a part of the New Producers Academy

Bedrag

Become a Producer

There is a one-time application fee of €15 (incl. BTW)

Before applying for the New Producers Academy Fellowship 2023, please read the requirements and review our Privacy Policy and FAQs. If you still have questions regarding the entry process, please feel free to reach out: hello[@]newproducersacademy.nl

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.