New Producers Academy

New

Producers

Academy

Verhalen die verteld moeten worden

Het vertellen van verhalen, dat is wat wij doen. Maar hoe zorg je ervoor dat alle verhalen verteld kunnen worden? In de Nederlandse filmindustrie is op dit moment te weinig oog voor diverse makers achter de camera. Dit zorgt ervoor dat er vooral één perspectief in beeld komt en er te weinig ruimte is voor de verhalen van makers die afwijken van die norm. Wij geloven dat dit anders kan, en anders moet. En dat er ruimte gemaakt moet worden om ervoor te zorgen dat er niet slechts een select verhaal wordt verteld, maar dat er meer perspectieven moeten komen voor betere verhalen.  

Ons NPA Fellowship programma is voor opkomende producenten uit ondervertegenwoordigde gemeenschappen die hun eigen verhaal op hun eigen manier willen vertellen. We bieden niet alleen professionele en persoonlijke ontwikkeling, maar ook mentorschap van prominente leiders uit de tv- en filmsector, financiering en netwerkmogelijkheden. Onze New Producers krijgen de middelen die nodig zijn om de nodige vaardigheden op te doen voor een duurzame carrière in het Nederlandse filmlandschap.

Meld je nu aan

Er is een eenmalig inschrijfgeld van €15 (incl. BTW)

Lees voordat jij je aanmeldt voor de fellowship 2024 de vereisten en bekijk ons privacybeleid en veelgestelde vragen. Als je nog vragen hebt over het deelnameproces, neem dan gerust contact op:

hello[@]newproducersacademy.nl

Cultuur is voor iedereen. Ongeacht de onderlinge verschillen zou iedereen zich moeten herkennen of kunnen identificeren in de verhalen die verteld worden. Wat de NPA opviel, is het gebrek aan diversiteit in het Nederlandse medialandschap, zowel in de verhalen die er worden verteld als door wie de verhalen worden geproduceerd. Met de NPA Fellowship willen we hier verandering in brengen door er enerzijds voor te zorgen dat nieuwe producers uit ondervertegenwoordigde groepen een voet tussen de deur van de industrie kunnen krijgen, maar ook door het makkelijker te maken voor producers om regisseurs, schrijvers, DOP’s en ander talent te vinden. Dit alles heeft als doel om de industrie toegankelijker te maken voor een diverse groep makers en nieuwe, onderbelichte verhalen en perspectieven de wereld  in te brengen.

Become a Producer

There is a one-time application fee of €15 (incl. BTW)

Before applying for the New Producers Academy Fellowship 2023, please read the requirements and review our Privacy Policy and FAQs. If you still have questions regarding the entry process, please feel free to reach out: hello[@]newproducersacademy.nl

Become a part of the New Producers Academy

Bedrag

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.