New Producers Academy

De

Fellowship

NPA Fellowship 2024

MELD JE AAN VOOR 8 MAART, 2024

De NPA Fellowship is een beursprogramma voor opkomende producers die ondersteuning zoeken om hun verhalen op authentieke wijzen aan de wereld te presenteren en is er voor iedereen. De fellowship houdt in dat deelnemers gedurende 18 maanden de professionele en persoonlijke vaardigheden opdoen om hun eerste project van de grond te krijgen. Dit gebeurt aan de hand van praktijkgerichte training (workshops en masterclasses), mentorschap op maat met inspirerende en toonaangevende lokale en internationale makers uit de film- en televisie-industrie en financierings- en netwerkmogelijkheden. Dit alles om een duurzame carrière in de filmindustrie op gang te brengen.

DATA NEW PRODUCERS ACADEMY 2024

 • 8 maart 2024: Deadline deelname
 • 4 april 2024: Einde eerste selectie ronder
 • 29 april 2024: Einde laatste selectie ronde
 • 30 mei 2024: Begin NPA Fellowship

Overzicht

TOELATINGSEISEN

 • Productie-ervaring binnen de bredere culturele sector – reclame, theater en muziekvideo’s;
 • Een goede beheersing van zowel Engels als Nederlands;
 • Een ondernemersmentaliteit;
 • Basiskennis van het productieproces in de culturele sector: van pre-productie naar productie en post-productie;
 • De ambitie om jezelf te ontwikkelen en een sterke motivatie om films te produceren.

Om je aan te melden, betaal je eenmalig €15,- inclusief BTW. 

HOE MELD JE JE AAN?

Dit doe je door een video te maken van drie minuten – in het Nederlands of in het Engels – waarin je jezelf voorstelt, vertelt waarom je een goede kandidaat bent en uitlegt wat je ambitie is in de Nederlandse filmindustrie. Qua vorm ben je hierin vrij. Maak gebruik van deze kans  om je film skills te laten zien!

Daarnaast vragen we je om jouw filmidee in niet meer dan twee pagina’s te pitchen (fictie of non-fictie), cv op te sturen en, wanneer dit van toepassing is, om minimaal één link naar eerder werk(en) zodat onze selectiecommissie jouw schrijfvaardigheid en ideeën kan beoordelen. De selectiecommissie selecteert hieruit de vijf uiteindelijke deelnemers.

De groep zal bestaan uit deelnemers op het gebied van zowel fictie als documentaire, en zal ook gevarieerd zijn wat betreft achtergrond en ervaring in de culturele sector. Zo kunnen talenten van elkaar leren en elkaar ondersteunen.

Aanmelden voor het NPA-fellowshipprogramma kan tot 8 maart 2024. 

WAT KRIJG JE ERVOOR TERUG?

 • Leer effectief uitdragen wie je bent als producer en jouw verhaal goed neer te zetten in de markt;
 • Wordt volledig uitgerust om als producent aan de slag te gaan;
 • Leer jezelf, en jouw idee helder neer te zetten
 • Ontdek waar je talenten liggen in het producersvak en hoe je deze kunt inzetten om je doelen te bereiken. Zowel op creatief als zakelijk vlak;
 • Ontwikkel een sterk professioneel netwerk om je eerste filmproject van de grond te krijgen.

HET NPA FELLOWSHIPPROGRAMMA

Het curriculum bestaat uit zeven modules, verdeeld in PERSOONLIJKE ONTWIKKELING (leiderschap en persoonlijke ecologie) en PROFESSIONELE VAARDIGHEDEN (vaardigheden die nodig zijn om een ​​producent te zijn).

Het programma bestaat uit drie fasen, die ieder 6 maanden duren. In de eerste fase krijgen de fellows trainingen, workshops en masterclasses van bekende experts uit het Nederlandse en internationale filmlandschap. Ook krijgen zij toegang tot financierings- en netwerkmogelijkheden. In de tweede fase werken de fellows bij een gevestigde producent of productiemaatschappij om ervaring op te doen. In de derde fase maken de fellows hun eerste onafhankelijke korte film of documentaire, wat mede mogelijk is gemaakt door de meerjarige samenwerking tussen de NPA en Netflix Creative Equity Fund.

 

MENTORSCHAP

Elke deelnemer wordt gekoppeld aan een toegewijde mentor (een ervaren producent in hun interessegebied) met wie ze gedurende een jaar regelmatig ontmoetingen hebben, zowel tijdens als na het academische programma, om begeleiding en ondersteuning te krijgen. Hiermee zorgen we ervoor dat de deelnemers de volledige ondersteuning krijgen die ze nodig hebben om hun eerste producties van de grond te krijgen.

BEURSPROGRAMMA

Wij geloven niet alleen in het vinden, maar ook in het koesteren van productietalent dat anders misschien over het hoofd wordt gezien. Om ervoor te zorgen dat onze nieuwe producers, ongeacht financiële middelen of gezinssituatie, kunnen deelnemen en zoveel mogelijk van het programma kunnen opsteken, krijgen de fellows een jaar lang een maandelijkse financiële bijdrage, het exacte bedrag wordt bij aanvang van het programma bepaald. Deze beurs is bedoeld om de drempel te verlagen om in de filmwereld aan de slag te gaan.

Maak kennis met onze Head of Studies

Marit van den Elshout is het opleidingshoofd van de New Producers Academy. Met haar enorme ervaring, verfrissende visie en relevante netwerk zowel nationaal als internationaal, zal ze de algemene richting van het onderwijsprogramma van de NPA in nauwe samenwerking met het NPA-bestuur leiden.

Hiervoor leidde Marit de IFFR Pro-afdeling van International Film Festival Rotterdam, waarin alle filmindustrie-gerelateerde initiatieven op het festival zijn opgenomen, waaronder co-productiemarkt, CineMart en het Hubert Bals Fonds. Ze heeft ook in verschillende selectiecommissies gezeten, waaronder het Rotterdams Mediafonds, het Nederlands Filmfonds (de speelfilm- en coproductiecommissies) en het Nederlands Cultureel Mediafonds. Ze nam deel aan EAVE 2009, heeft in verschillende jury’s voor projectmarkten gezeten en is lid van de European Film Academy.

Become a Producer

There is a one-time application fee of €15 (incl. BTW)

Before applying for the New Producers Academy Fellowship 2023, please read the requirements and review our Privacy Policy and FAQs. If you still have questions regarding the entry process, please feel free to reach out: hello[@]newproducersacademy.nl

Become a part of the New Producers Academy

Bedrag

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.