Maak kennis met de Fellows van Class ’24—een dynamische groep opkomende producenten, elk met hun eigen unieke visie en passie voor filmontwikkeling en productie. Deze getalenteerde individuen zetten zich in om authentieke verhalen te vertellen die een breed scala aan perspectieven weerspiegelen, met als doel de industrie cultureel te verrijken. Lees hieronder alles over de fellows van ’24.
Marre Tramper groeide op in een levendig huishouden vol met zowel Indonesische als Nederlandse invloeden. Al van jongs af aan zag ze dat er in de Nederlandse media een gebrek was aan representatie van verschillende culturen, wat haar visie en drijfveer vormde. Tijdens haar studie fashion & branding groeide deze drang naar meer culturele diversiteit in de media alleen maar sterker. Toen ze later in haar carrière als creatief producent aan de slag ging, probeerde ze deze droom waar te maken. Maar al snel botste ze tegen de realiteit: de industrie leek weinig interesse te hebben in het betrekken van divers jong talent en het vertegenwoordigen van verschillende culturen. Toen ze aan haar eerste korte fictiefilm, SNOR (2023), werkte als productiemanager voelde ze zich voor het eerst als maker gehoord.
Marre’s missie als producent is het vertellen van verhalen die de culturele diversiteit weerspiegelen. Ze hoopt dat toekomstige generaties, ongeacht hun achtergrond, zich gezien, gehoord en gewaardeerd zullen voelen door de Nederlandse filmindustrie.
Peggy Gemerts is een Surinaams-Nederlandse filmprofessional en oprichter van Full Color Entertainment en het online streamingplatform Pepr. Na haar afstuderen in Film- en Televisiewetenschappen in 2004, begon ze als tekstredacteur in de media en groeide ze via marketingfuncties bij verschillende filmdistributeurs uit tot onafhankelijke filmdistributeur.
Sinds 2015 biedt ze met Full Color Entertainment filmmakers van kleur een platform door films te distribueren die anders niet uitgebracht zouden worden, of door distributeurs en producenten te ondersteunen bij de release van hun films.
Sinds november 2020 is ze ook eigenaar van Pepr, een online podium voor films van zwarte filmmakers en verhalen uit de Afrikaanse diaspora. Filmproductie is een nieuw gebied om te verkennen en een manier om dichter bij filmmakers te komen om hun verhalen te vertellen.
Rudina Gomez is een producent, creatieve producent en verhalenverteller afkomstig uit Bonaire, met een passie voor mediaproductie die al op jonge leeftijd begon. In 2017 verhuisde ze naar Nederland om Media en Cultuur te studeren aan de Universiteit Utrecht, gedreven door haar visie om producent te worden en uiteindelijk haar eigen productiebedrijf op te richten. Hoewel haar studie grotendeels theoretisch was, zocht Rudina naar praktische ervaring en begon ze in 2019 haar carrière als autodidact producent, met als missie om ondervertegenwoordigde creatieven te ondersteunen bij het vertellen van hun verhalen.
Tijdens haar carrière werd Rudina zich bewust van het gebrek aan diversiteit en inclusie in de audiovisuele industrie, met name voor makers uit gemarginaliseerde gemeenschappen zoals de hare. Na zelf deze barrières te hebben ervaren, is ze vastberaden om het speelveld voor Caribische creatieven te veranderen.
Nu, als fellow van de New Producers Academy, richt Rudina zich niet alleen op haar eigen groei als filmproducent, maar ook op het creëren van kansen voor Caribische makers om succesvol te zijn in de Nederlandse filmindustrie. Ze is toegewijd aan het ervoor zorgen dat de verhalen uit haar gemeenschap het grote scherm bereiken.
Al op jonge leeftijd wist Jeansen Djaoen, geboren op 21 januari 1987, dat hij iets in de media wilde doen. Samen met vrienden was hij al vroeg bezig met het maken van filmpjes en sketches voor lokale tv-zenders. Nederland maakte kennis met Jeansen door de NPO-documentaires Lost Boys en Lost Boys, 5 jaar later, waarin hij centraal stond en waarin het falen van de hulpverlening in Nederland pijnlijk werd blootgelegd. Ondanks een moeilijke achtergrond en schijnbaar kansloze omstandigheden heeft Jeansen een titanenstrijd geleverd en bewezen dat je met hard werken alles kunt bereiken wat je wilt.
Hij begon als radioreporter bij jongerenzender FunX en is inmiddels doorgegroeid tot eindredacteur radio en projecten, waarbij hij onder andere verantwoordelijk is voor de weekendprogrammering en grote projecten. Daarnaast is Jeansen eigenaar van het mediabedrijf ‘Goonsquad Media’, waarmee hij als regisseur, producer en researcher heeft gewerkt aan diverse formats, zoals Jojanneke in de prostitutie, KULT, Drop it, en maakte hij zijn regiedebuut met de documentaire Het schooladvies.
Jeansen is nu klaar om de volgende stap in zijn carrière te zetten en als volwaardig producent aan de slag te gaan.
Baran is oorspronkelijk afkomstig uit Iran en begon haar professionele carrière als illustrator en animator, na het behalen van een master in Illustratie. Ze volgde jarenlang haar passie en besloot in 2022 haar geboorteland te verlaten om naar Nederland te emigreren. Daar behaalde ze haar tweede master in animatie aan de St. Joost-universiteit. In haar afstudeerproject The Deer (2023) verwerkte ze haar emigratie-ervaring op een metaforische manier. The Deer is geselecteerd voor prestigieuze festivals, waaronder het Stuttgart Filmfestival en het Zlín Filmfestival. Naast haar artistieke werk streeft Baran ook naar een carrière als producent, met als doel andere kunstenaars zoals zijzelf te helpen hun dromen te verwezenlijken.
Maak kennis met de Fellows van Class ’23 – vijf getalenteerde producenten, elk met hun eigen unieke visie en passie voor filmontwikkeling en productie. Deze lichting werkt momenteel aan hun NPA-korte films en produceert een divers scala aan projecten, variërend van documentaires en hybride vormen tot animatie en fictie met elementen van sciencefiction. Deze filmmakers zijn toegewijd aan het vertellen van gedurfde en authentieke verhalen, waarbij ze putten uit verschillende perspectieven om de industrie te verrijken.
Elizabeth, geboren en getogen op Curaçao, is een schrijver-regisseur en opkomende filmproducent, nu gevestigd in Amsterdam. Met haar passie voor storytelling verkent ze thema’s als colorisme, familiebanden, absurdisme en magisch realisme. In 2023 werd ze geselecteerd als een van de fellows van de New Producers Academy (NPA), waar ze zich richt op het versterken van Caribische verhalen en het aankaarten van urgente thema’s.
Haar korte film Roba Alma ging in première op het Curaçao International Film Festival, de eerste door het Filmfonds gefinancierde productie uit Curaçao. Daarnaast heeft haar film Sin Ayó meerdere prijzen gewonnen op festivals in het Caribisch gebied en Noord-Amerika, waaronder de CINEFAM-prijs op het Caribbean Tales Film Festival in Canada.
Momenteel produceert Elizabeth haar eerste korte documentaire, Alex, en ontwikkelt ze nieuwe projecten die het rijke culturele erfgoed van de Nederlandse Caraïben vieren. Ze blijft zich inzetten om een divers scala aan verhalen uit haar gemeenschap naar het wereldwijde scherm te brengen.
Terry Tao, geboren en getogen in Almere met roots in Hong Kong, ontwikkelde al op jonge leeftijd een interesse in het herontdekken van zijn biculturele achtergrond. Terwijl hij opgroeide, merkte hij dat de Nederlandse media-industrie weinig tot geen Aziatisch-Nederlandse rolmodellen had.
Geïnspireerd door Aziatisch-Amerikaanse makers op platforms zoals YouTube, die korte films, komische sketches en straatinterviews produceerden, besloot hij zijn eigen pad te bewandelen. Terry is een van de eerste Nederlandse filmproducenten die zich richt op verhalen uit de Aziatische diaspora. Momenteel is hij bezig met de productie van de film Reclaiming Dragons.
Tatevik Martirosyan is een animatieproducent en productiecoördinator met een achtergrond in design en animatie. Dankzij deze ervaring begrijpt en waardeert ze zowel de productie als de ontwikkeling van animatiefilms. In 2022 studeerde ze af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam met een Bachelor in Animatie en een minor in Visuele Cultuur. Hier verfijnde ze haar visie op filmmaken en werkte mee aan verschillende multidisciplinaire projecten, zoals installaties, korte animaties en studiofilms.
Momenteel richt Tatevik zich op de productie van 2D- en stop-motionanimatiefilms, waarbij ze zowel digitale als analoge technieken toepast. Daarnaast staat ze open voor en leert actief meer over live-actionproductie. Haar doel is te werken aan projecten die visueel gedurfd zijn en ruimte bieden voor dialoog en reflectie.
Karim Mrabti werd geboren in Rotterdam en studeerde International Event Management. In plaats van zijn studie af te ronden, besloot hij om samen met een groep vrienden clubavonden en evenementen te organiseren. In 2016 verhuisde Karim naar Marokko, waar hij een internationaal muziek-, kunst- en cultuurfestival oprichtte in Marrakesh. Door dit project omarmde hij zijn passie voor samenwerking met anderen om buitengewone dingen te bereiken en voor het werken met creatieve geesten en artiesten. Hij ontdekte al snel zijn talent voor het genereren van innovatieve ideeën en het identificeren van opkomend talent. Momenteel is Karim bezig met de productie van de film Last Shot.
Naomi Wills groeide op in een levendig Surinaams gezin in Groningen, samen met haar ouders en drie broers en zussen. Al op jonge leeftijd had ze het geluk om kunst, reizen en diverse ontmoetingen te ervaren die haar kijk op de wereld vormden. Toch merkte Naomi dat de Nederlandse mainstream media niet altijd aansloten bij haar eigen levenservaringen. In de Amerikaanse popcultuur vond ze echter wel herkenning. Tijdens haar studie Media en Entertainment Management in Rotterdam werd Naomi verliefd op de filmindustrie, nadat ze onverwacht op een filmset terechtkwam. Hoewel ze zich aanvankelijk richtte op regie en productie, maakte ze uiteindelijk de overstap naar Human Resources.
Op dit moment produceert Naomi haar NPA short en werkt ze voor Tangerine Tree, een gerenommeerde en prijswinnende filmproducent gevestigd in Rotterdam.
Maak kennis met de Fellows van Class ’22—de allereerste cohort van de New Producers Academy en inmiddels volwaardige producenten die hun NPA shorts met succes hebben afgerond. Elk van hen toonde hun unieke visie en passie voor storytelling. Na een succesvolle showcase in april 2024 gingen veel van hun films in première op festivals, waarbij sommige zelfs prijzen wonnen. Van documentaires en hybride films tot animatie en fictie met sciencefictionelementen, deze filmmakers hebben hun toewijding aan gedurfde en authentieke verhalen bewezen. Nu ze hun carrières verder uitbouwen, blijft het momentum van het NPA fellowship hen voortstuwen.
Yordi Werkzam is een filmmaker en producent van muziekvideo’s, gespecialiseerd in creatieve ontwikkeling en on-set productie voor narratieve films en nieuwe media. Zijn filmreis begon tijdens zijn studie aan de Hogeschool van Amsterdam, waar hij zijn carrière startte door YouTube-video’s te produceren en spec-scripts en originele content te maken. Dit leidde hem naar verschillende filmsets, waar hij werkte in rollen als line producer, production assistant, 1st assistant director en regisseur.
Als producent is Yordi erop gericht samen te werken met filmmakers en stemmen uit ondervertegenwoordigde gemeenschappen te versterken. Hij streeft ernaar om frisse Nederlandse en Europese perspectieven te introduceren in de wereldwijde film- en tv-industrie, waarbij hij steden behandelt als levendige karakters om unieke subculturen te laten zien.
Met een achtergrond in International Business en ervaring op filmsets, richt Yordi zich op fictie in tv en film. Daarnaast verkent hij opkomende vertelvormen zoals videogames, animatie en NFT’s. Yordi is de bedenker en producent van de NPA short en tevens pilot Wannabe Successful.
Nizar El Manouzi zag aanvankelijk een toekomst in de medische wereld, maar ontdekte al snel dat dit niet zijn passie, creativiteit of ideeën voedde. Tegenwoordig werkt hij als acteur, producent, presentator en creatieve ondernemer. Zijn interesses variëren van filosofie en geneeskunde tot sociale actie, met een sterke drijfveer om de complexiteit van de realiteit en de menselijke natuur te onderzoeken. Geïnspireerd door zijn Marokkaans-Nederlandse achtergrond, gelooft Nizar in de kracht van film om complexe ideeën en emoties op een toegankelijke manier over te brengen.
Als producent streeft Nizar ernaar om zijn uiteenlopende interesses te verenigen en ervaringen te creëren die het publiek betrekken en verrassen. Hij voelt zich aangetrokken tot sociale drama’s, thrillers en documentaires en biedt ruimte aan getalenteerde makers om hun authentieke visies te realiseren. Nizar is de bedenker, producent en hoofdrolspeler van de NPA-korte film Burners, die momenteel wordt doorontwikkeld tot een speelfilm die hij ook zal produceren.
Deelname aan de NPA stelde Nizar in staat om zijn talenten te combineren met zijn passie. De belangrijkste les die hij leerde tijdens het programma is dat motivatie de sleutel is om een project te laten slagen en dat verschillende perspectieven waardevolle inzichten bieden.
Als queer producent, geboren in China en opgegroeid in Nederland, weet Emilia hoe belangrijk diversiteit en representatie in de media kan zijn. Niet alleen om jezelf op het scherm te zien, maar ook om een community te vinden—zowel als kijker als maker. Ze streeft ernaar toegankelijke maar gelaagde fictie te maken, voor en door queer mensen. Emilia produceerde onder andere de webserie-pilot Bittersweet (regie: Lara Sluyter), die beschikbaar is op het YouTube-kanaal van 3Lab, en de NPA-korte film Morgen doen we het beter (regie: Jottum Kok), die in première ging op IFFR 2024 en momenteel wordt vertoond op (inter)nationale festivals. Deze film is ook opgenomen in het educatieve programma van het NFF.
Emilia produceerde ook de HKU-afstudeerfilm Wij zijn de spoken (regie: Alisa Noa), die de prijs voor Beste Afstudeerfilm won op het Nederlands Film Festival en het NPO3LAB-fonds van 2024 ontving. Emilia woont (en werkt bij voorkeur) in Rotterdam, waar ze in 2022 afstudeerde in Creative Business. Ze begon haar fellowship aan de New Producers Academy in juni van datzelfde jaar en werkt momenteel bij Volya Films.
Mirwais kwam als kind naar Nederland en Nederlands werd al snel zijn primaire taal. Hoewel hij zich net als elk ander kind voelde, zorgden zijn Afghaanse, Azerbeidzjaanse en Georgische wortels vaak voor culturele verwarring. Na 9/11 veranderde alles—mensen behandelden hem anders vanwege zijn islamitische achtergrond. Deze ervaring trok hem aan tot verhalen over buitenstaanders, waarin hij thema’s als onrecht, privilege en erbij horen onderzoekt.
Filmmaken stond aanvankelijk niet op zijn radar, totdat hij echte filmmakers ontmoette die hem inspireerden om te gaan studeren aan LUCA School of Arts in België. Daar ontdekte hij zijn passie voor het samenbrengen van mensen met gedeelde visies en het creëren van samenwerkingsplatforms. Als producent is zijn missie simpel: “goede mensen helpen om goede dingen te doen.”
De New Producers Academy (NPA) heeft Mirwais op onverwachte manieren veranderd, zijn zelfvertrouwen vergroot en hem een onmisbaar netwerk geboden. Het werken aan een korte film bij NPA gaf hem de ruimte om te experimenteren en herinnerde hem eraan hoe belangrijk het is om in zijn stem te geloven en zijn vak voortdurend te verfijnen.
There is a one-time application fee of €15 (incl. BTW)
Before applying for the New Producers Academy Fellowship 2023, please read the requirements and review our Privacy Policy and FAQs. If you still have questions regarding the entry process, please feel free to reach out: hello[@]newproducersacademy.nl